Openingsuren Hasselt lanaken St. Truiden
Maandag tem vrijdag: 8u00 – 12u30 en 13u00 – 17u00
Zaterdag en zondag: gesloten
Woensdag en maandag: 9u30 – 14u00
Enkel op afspraak
Locs Brussel NL FR

5 tips om inbrekers buiten te houden

10 november 2016

De deur sluiten is een vanzelfsprekendheid die we in acht nemen als het aankomt op het buiten houden van inbrekers. Toch is dit alleen niet genoeg om er zeker van zijn dat ze buiten blijven! Geen zorgen, houd rekening met onze 5 tips en u slaapt gerust op beide oren.

 

1. Vermijd rondslingerende materialen

Van ladders tot rondslingerende materialen in uw tuin. Het zijn slechts enkele handige hulpmiddelen die dieven kunnen gebruiken om uw huis binnen te dringen. Onze tip? Zet ladders binnen in uw tuinhuis of veranker ze met een stevig slot. Dieven zijn vaak lui, willen zich vlug uit de voeten maken en doen geen moeite om deze open te breken. Vergeet echter ook uw tuinhuis niet op slot te doen!

2. Plaats een degelijke omheining

Vele huizen zijn zonder enige moeite toegankelijk via de tuin. Investeren in een degelijke omheining, afgesloten poort of simpelweg een haag onttrekken uw woning aan het zicht, vertragen de inbreker en verhogen uw veiligheid aanzienlijk.

3. Berg waardevolle spullen op

Geef dieven simpelweg geen reden om in te breken. In het zicht liggende voorwerpen als laptops, juwelen, geld of smartphones doen dieven reeds likkebaarden. Berg diefstalgevoelige voorwerpen dus zeker tijdig op als u uw woning verlaat.

4. Leg geen sleutels buitenshuis

Vermijd de voor de hand liggende opbergplekken voor sleutels buitenhuis: bloempotten, deurmatten, vuilnisbakken, … Hoewel dit vroeger misschien de beste verstopplekken waren, zijn dit tegenwoordig geen geheime plaatsen meer.

5. Investeer in veiligheid

Een degelijk slot is nog steeds de beste oplossing om ongewenste bezoekers buiten te houden. Investeren in een betrouwbaar slot met meerpuntssluiting en horizontale nachtschoten helpt u al een heel eind verder. Combineer deze sloten vervolgens met een alarm voor een afschrikwekkend effect. Zo bent u zeker dat uw dierbaren en uw eigendommen beschermd worden.

Wilt u, naast het doorvoeren van deze 5 tips, helemaal zeker zijn van een veilige woning? Kom gerust eens langs, we bespreken graag alle beveiligingsoplossingen die passen bij uw noden en wensen.